Franz and Johann von Taxis, founders of international stagecoach traffic were appointed stagecoach masters by German emperor Maximilian I. (1493-1519) After Germany, it was the French who started a stagecoach service, which then quickly spread all over Europe. Joining the stagecoach and personal transport services in 1784 brought a huge improvement. The coaches became much faster, their speed reached 11 miles/hour, in a really short time the English mail coach became the best, fastest, most punctual postal service in the world. For this, they also needed excellent roads, great horses and a structured system of resting facilities.

The principal era of the English postal service was between 1784-1838. At this time the fastest means of travelling was provided by the English stagecoach, whose mean speed was 16-19 km/hour, even reaching 25km on the fastest tracks. As it often happens with many attempts at innovation this one also invited enmity. Many feared that this „terrific speed” was harmful to one’s health, and one German traveller went so far as to complain that because of the speed of the stagecoach he could not properly admire the view.

Franz és Johann von Taxist, a nemzetközi postaforgalom megteremtőit Miksa német császár (1493-1519) nevezte ki főpostamesterévé. Németországban tehát ebben az időben már működött posta. Németország után a franciák vezették be a postaszolgálatot, amely ezután rohamos fejlődésnek indult Európában.

Angliában nehezen bontakozik ki, eleinte postáslegények viszik a postát és lassan, döcögve haladó személyszállító kocsik, stage coachok a személyeket. Csak a két szolgáltatásnak 1784-ben történt összekapcsolása hoz rohamos fejlődést. A kocsik sebessége egyre nő, már eléri a 11 mérföldet óránként, az angol posta, a mail coach rövid idő alatt a világ legjobb, leggyorsabb legpontosabb postaszolgálatává növi ki magát.

1797-ben már 42 mail coach vonal működik Angliában, de mint minden újnak, ennek is sok ellensége van. Sokan aggódnak, hogy ez a „rettenetes sebesség” ártalmas az egészségre, s egy német utazó azon panaszkodik, hogy az óriási sebesség miatt a tájból nem látott semmit.

Az angol posta 1784-től 1838-ig volt teljesítménye csúcsán. Ebben az időben a világ leggyorsabb szállítóeszköze az angol postakocsi volt, amelynek átlagsebessége 16 km-től 19 km-ig terjedt óránként. A leggyorsabb szakaszokon elérte az óránként 25 km-es sebességet. Ilyen teljesítményhez természetesen kiváló utak és nagyszerű lovak is kellettek. Angliában volt ekkor a világ legkiterjedtebb, legsűrűbb és kiváló minőségű országúti hálózata. A pihenőállomások, amelyek átlagosan 16 km-re feküdtek egymástól, igen jól szervezetten működtek. Egy ilyen szakaszt a fogat 55 perc alatt tett meg, és az állomásokon 3-4 perc alatt fogták át a friss lovakat. A szakaszok természetesen a terep adottságaihoz is igazodtak. Egyes esetekben a friss fogat befogását 45 másodperc alatt kellett elvégezni.

(szöveg: Varga Zoltán, Helikon Kastélymúzeum)